2 komentāri
Slavenības un šefpavāri sagaida svētku laiku, gatavojot oriģinālas Ziemassvētku vakariņas
LOLITA KALNIŅA

Vējainajā un sniegotajā 29. novembra vakarā pasākumu studijā “Viesistaba” pulcējās dažādu profesiju ēdienu mīļotāji – Latvijā populāras personības, blogeri un uzņēmēji, lai, koši sarkanā krāsā ieskandinātu tuvojošos svētkus, gatavotu un baudītu oriģinālas svētku vakariņas “NEFF” virtuvē, kurā darbojās šefpavārs Gatis Grosbergs ar savu kolēģi Hanneli Hakkarainen no Somijas.

Vakariņās pulcējās dažādas Latvijā populāras personības, tostarp modes dizainere Dace Krieviņa – Bahmane ar vīru Rolandu Bahmani, modes blogeris Deniss Ševeļovs, mūziķi Marta Grigale un Kaspars Grigalis, dziedātāja Liene Ušakova, uzņēmēja Daina Pečate, aktrise Vita Baļčunaite, motokrosists Matīss Karro un vairāki citi blogeri, interjera dizaineri un Latvijā zināmi cilvēki, lai iepazītos ar Baltijā pieejamajām “NEFF” virtuves iekārtām un to priekšrocībām no šī gada sākuma.

“”NEFF” virtuvē satikās spilgtas personības, lai ieskandinātu svētkus sarkanās nokrāsās un atrastu kaisli gatavot apbrīnas vērtas svētku vakariņas. Svētkos ir svarīgs ne tikai tas, ko pasniedz saviem viesiem, bet arī tas, cik daudz mīlestību un rūpes tajā ieliekam. Ticu, ka šovakar pie “NEFF” cepeškrāsns siltuma piedzīvojām īstu Ziemassvētku brīnumu,” atzīmē “NEFF” vēstnieks Latvijā, šefpavārs Gatis Grosbergs. ”Šāda virtuve ir jebkuras nama mātes labākais draugs;  Par visu tiek padomāts – ir cepeškrāsns, kurā vienmēr būs sulīgs cepetis. Trauku mazgājamā mašīna, kas parūpēsies par visu tavā vietā, lai vari atvilkt elpu pēc grandiozām vakariņām. Gatavošana šādā virtuvē ir kā dāvana, kas priecēs ne tikai svētkos,” stāsta Gatis Grosbergs.

Kopā ar pieredzējušo pašmāju šefpavāru Gati Grosbergu un šefpavāri Hanneli Hakkarainen no Somijas, viesi piedalījās meistarklasē, pagatavojot trīs ēdienu vakariņas. Kopā ar šefpavāriem viesi lika galdā restorāna cienīgus ēdienus – tunča filejas tartars ar avokado, biešu pankūkām, zaļumu svaigsieru un ceptu paipalas olu. Pamatēdienā viesi baudīja biešu risoto ar kazas sieru un vistu ar timiānu un sviestu, bet saldajā viesus priecēja mandeļu cepumu un mascarpone krēma kārtojums ar avenēm un meža ogu saldējumu. Pasākuma gaitā “NEFF” parūpējās par dažādām aktivitātēm un pārsteigumiem, lai katrs viesis sajustu tuvojošos Ziemassvētkus.

“Šovakar visi cilvēki ir ļoti atvēri un draudzīgi, un ir ļoti viegla atmosfēra. Jūtams milzīgs prieks ar kādu mēs visi gatavojam. Šovakar es nogaršoju tādus ēdienus, kādus es parasti restorānā nepasūtītu, un esmu pārsteigta par to, ka tunča filejas tartars garšo tik labi. Uzzināju, kāds ir ideālas krāsnī ceptas vistas filejas noslēpums,” savos iespaidos dalās mūziķe Marta Grigale.

“Ļoti daudz stundas ir pavadītas kopā, bet laiks ir aizsteidzies nemanot. Šeit ir cilvēki, kurus ikdienā nesanāk bieži satikt, bet te mēs esam un sēžam pie viena galda, un tas ir fantastiski. Pie mūsu galdiņa neviens telefonus nelieto, jo mēs baudām dzīvu komunikāciju un šo satikšanās brīdi. Mūsu, pamatēdiena, komandai gatavošana veicās ļoti raiti un organiski. Ēdieni, kurus gatavojām ir izdevušies ļoti garšīgi. Esmu sajūsmā par “NEFF” produkciju, kas ir ļoti pārdomāta, piemēram, slīdošās durtiņas cepeškrāsnij, lai ietaupītu vietu mazās virtuvēs,” pasākumu komentē aktrise Vita Baļčunaite.

“Gatavošana saliedē cilvēkus. Man bija prieks, gatavojot iepazīties tuvāk ar sev vēl nezināmiem cilvēkiem. Profesionāla šefpavāra pavadībā bija iespēja iemācīties, ko jaunu. Noderīgi bija servēšanas ieteikumi, ko drīkst likt kopā un ko nedrīkst. Es esmu strādājis ar profesionālu virtuves tehniku un tā ir ļoti sarežģīta. “NEFF” tehnika ir paredzēta parastam lietotājam, bet tai ir profesionālas tehnikas kvalitāte,” stāsta modes blogeris Deniss Ševeļovs, kurš ir piedalījies divos Latvijas gatavošanas šovos.

“Ikdienā gatavo mans vīrs, taču šoreiz man arī bija jāgatavo un es izbaudīju šo procesu,” atklāj modes dizainere Dace Krieviņa – Bahmane.

Virtuves iekārtu zīmols “NEFF” ir pieredzes bagāts, ievērojams un populārs Eiropā. Jau gadu tas ir pieejams Baltijas valstīs. “NEFF” lepojas ar vairāk nekā 140 gadu pieredzi ēdienu gatavošanā, savukārt zīmola darbības pamatprincips ir pavisam vienkāršs – ēdiena gatavošana iedvesmo cilvēkus, un cilvēki iedvesmo mūs.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl