Laipni aicinām doties ciemos uz “Lāču” ceptuvi – gardā un aizraujošā piedzīvojumā!

1 komentārs
Laipni aicinām doties ciemos uz “Lāču” ceptuvi – gardā un aizraujošā piedzīvojumā!
PUBLICITĀTES FOTO

Kā top smaržīgie un kārdinošie “Lāču” maizes kukulīši, kliņģeri un cepumi? No kā sastāv maizīte, un cik ilgi tā jācep? Kādēļ tik svarīgi ir maizīti un citus gardumus cept tikai labā omā? Vai tiešām slavenā “Lāču” rupjmaize ir roku darbs?

“Lāču” ceptuves meistari ar prieku dalīsies amata noslēpumos! Ceptuvē varēs it visu smalki uzzināt – redzēt, dzirdēt un aptaustīt, un pat izcept pašam savējo, klases kopējo vai mīlīgo ģimenes klaipiņu. Darbs būs arī kārumniekiem – varēs izmēģināt roku cepumiņu vai pat kliņģera cepšanā! Neizpaliks arī gardo grauzdiņu un maizītes degustācijas…

Ir interesanti apgūt ko jaunu un noderīgu, un visi to dara ļoti labprāt, ja vien tas notiek aizraujošā veidā. Ja vien tiek dota iespēja pašam aktīvi iesaistīties un izmēģināt savu roku, piedalīties darba procesā, ko parasti veic sava amata meistari – jo tas jau ir tas, ko gan bērni, gan pieaugušie vēlas – būt gudriem, pieaugušiem un prasmīgiem.

“Lāčos” aizraujošu rotaļu un rituālu veidā iegūtā jaunā informācija par maizītes tapšanu un iejušanās maiznieka lomā ļaus aptvert tās vērtību, uzzināt par cilvēka veselībai svarīgajām un noderīgajām īpašībām, tādējādi bērna apziņā piešķirot jaunu garšu un motivējot to ēst arī ikdienā. Latviskā dzīvesziņa un gadsimtiem mantotās tradīcijas ir apliecinājušas, ka rudzu maize ir labākais un veselīgākais ēdiens, tādēļ jo interesantāk ir pašiem to redzēt un izbaudīt mūsdienās kā rūpīgi glabātu un nezūdošu vērtību!

“Lāčos” mīļi gaidīts būs ikviens – mēs piedāvājam dažādas izklaides programmas un ekskursijas, tādēļ katrs var atrast sev piemērotāko. Lūgums gan iepriekš pieteikties un saskaņot izvēlēto laiku un programmu, savukārt svētdienās droši brauciet uz plkst. 12.00 bez iepriekšējās pieteikšanās!

Par “Lāču” maizi un tradīcijām

“Lāčos” maizi cep kā pirms gadu simtiem – pa īstam un patiesi. Ar sirdi, dvēseli, prātu un paši savām rokām. Un galvenais – ar iedvesmu un labā omā! “Lāčos” stingri ievēro latviskās tradīcijas un maizes cepšanai izmanto tikai gadu simteņos ierastās, pārbaudītās tradicionālās sastāvdaļas.

“Lāčos” mīklu raudzē īstās koka abrās, mīca ar rokām un veido maizes kukulīti, pārbauda – uzpliķē, vai ir gana labs. Jūt katru negludumu, redz, no kurienes katrs grauds ir nācis, vai zemnieks to audzējot gana centies.

Maize tiek cepta īstā, ar malku kurinātā krāsnī. Malku izkārto tā, lai katram maizes kukulītim sāniņš ir sasildīts, garoziņa samīļota un viducītis pieķerts. Meistars ar vanaga aci sēž blakus un gaida – kad krāsns mute būs tuč tuč tik karsta, kā vajag.

Lepni celts galdā, kukulītis būs bezgala smaržīgs un gards, jo ar mīlestību cepts!
Jo viss “Lāčos” ir dabīgs un īsts. Darbs darīts no sirds.
Tādēļ šeit patiešām dzīvo laimīgi kukulīši. Un, kas tos ēd, top laimīgs…

Vai tas būtu kliņģeris, cepumiņi vai konfektes – viss šeit top ar meistaru iedvesmu un roku darbu, ar prieku un garšu!

Aicinām tuvāk iepazīties ar ekskursiju programmām un bērnu ballītēm:

  • “Rupmaiz’ kukul’s padusē” – ģimenes ekskursija
  • “Iepazīsti ceptuvi “Lāči”!” – individuālās un grupu ekskursijas
  • “Maiznieku ekspedīcija”– meistarklase maizes cepšanā
  • “Rudzu grauda spēks” – izzinoši izglītojoša mācību ekskursija skolēniem
  • “Maizīt, mana bagātība” – izzinoša ekskursija mazajiem kāpēcīšiem

“www.laci.lv”

Gaidām ciemos!

Vairāk informācijas un pieteikšanās ekskursijām pa tālruni 29256676 vai e-pastu izklaide@laci.lv.

TOP komentāri

  • ILLA
    +2 +2 0

    ILLA

    Iesaku apmeklet un izbaudit katru "LACU" gardumu, jo tas tik tiesham ir roku darbs. Iesaku to visiem, jo esmu tur stradajusi. Paldies Normundam Skaugim un vinju lieliskajai un draudzigai komandai par iespeju baudit patiesham gardus un veseligus (ROKAM) gatavotus produktus. 👍 👍 👍 👍 👍

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl