2 komentāri

Kopā ar kundzi Ilonu Aivars Radziņš Vecpiebalgā jau divdesmit gadus nodarbojas ar biškopību. Kā viņš stāsta, bites tam cieši pieaugušas pie sirds. Bišu drava un saimniecība ir vizuāli skaista un sakopta, tāpēc to apskatīt un izglītoties brauc skolēni, jaunieši un citi interesenti. Šeit apmeklētāji iepazīst bišu darba tikumu un kārtību bišu saimēs.

Saimniecība ieguvusi titulu; ”Vidzemes veiksmes stāsts 2015”, iepriekš titulu ”Gada sakoptākā drava” un tajā ievāktais medus vairākkārtīgi atzīts par garšīgāko Latvijas medu. Sadarbībā ar Inešu mākslas skolu, novada piecu skolu skolēni apgleznoja bišu stropus, kas tagad rotā dravu, katra ar savu unikālu dizainu un raksturu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

TOP komentāri

  • Vecpiebaldzēns
  • ...
    0 0 0

    ...

    Nu pareizi! Kas tad tu būtu par kārtīgu Vecpiebaldzēnu, ja neapskaustu citus... Diezgan skumīgi, ja nemāk priecāties par citu sasniegumiem... ;)

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl