Komentāri

Ir atklāta jaunā Rēzeknes tehnikuma ēka, šis īstenotais projekts ir būtisks notikums profesionālās izglītības kvalitātes un prestiža celšanai. Darbu gaitā jaunizbūvētajā ēkā ierīkotas mācību telpas un moderni aprīkotas laboratorijas četrās izglītības programmās, kas ir enerģētika, pārtikas produktu tehnoloģija, ēdināšanas un viesnīcu pakalpojumi. Tāpat mūsdienu prasībām sakārtotas arī dienesta viesnīcas telpas. Gan audzēkņi, gan pedagogi atzīst, ka bijušo ar tagadējo nav iespējams salīdzināt, šis ir pavisam cits līmenis. Pārmaiņas dod pamatotu cerību, ka audzēkņu skaits, kuri izvēlēsies apgūt profesiju pēc devītās klases, nākotnē varētu būt lielāks.

Palielināt audzēkņu skaitu profesionālajās mācību iestādēs – tāds ir Izglītības un zinātnes ministrijas mērķis. Tieši tāpēc Latvijā pēdējo divu gadu laikā 11 profesionālajās skolās, modernizējot un sakārtojot infrastruktūru un mācību bāzi, kopumā ieguldīti 129 miljoni eiro, taču ar to viss neapstāsies, šajā plānošanas periodā plānots ieguldīt profesionālo skolu sakārtošanai vēl 104 miljonus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl