Komentāri

Priekuļu novada Mārsnēnu pagasta ”Ieviņās” ne tikai Līgovakarā, bet ikdienā galdā tiek celts ne tikai tradicionālais ķimeņu siers, bet arī Mocarella, somu čīkstošais siers, franču mīkstais siers, brinza, indiešu panirs un vēl vairāk nekā 20 siera veidu. Šie gardumi nav iegādāti lielveikalā, bet gatavoti uz vietas – visu šo sieru autore un gatavotāja ir ”Ieviņu” namamāte Jeļena Juhno.

Juhno ģimene uz laukiem no Rīgas pārcēlās pirms 20 gadiem. Turējuši lopus, bijis pašiem savs piens, krējums un sviests, bet sieru tolaik pirkuši veikalā. Pirms gadiem 15 radusies ideja, ka tā vietā, lai pārpalikušo pienu nodotu pārstrādes uzņēmumam, varētu mēģināt darināt paši savu sieru. Šo gadu gaitā Jeļena nākusi pie atziņas, ka siera tapšanas process nav tikai ražošana, jo katru siera rituli nākas gluži vai izauklēt.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl