Komentāri
Zilaļģu dēļ Vecāķu pludmalē neiesaka peldēties, vairums cilvēku to ignorē
Foto: Jānis Zvērs, TV3 Ziņas

Vecāķu pludmalē strauji savairojušās zilaļģes. Tāpēc Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus pagaidām atturēties no peldēšanās Vecāķu pludmalē.

Pludmalē ir izvietotas informatīvās zīmes par peldēšanās ierobežojumu. Kā novēroja “TV3 Ziņas”, daudzi atpūtnieki to nav pamanījuši vai ignorē. Cilvēki iet peldēties un mudina arī savus bērnus. Šķiet, ka liela daļa vai nu nav redzējuši brīdinājumu, vai arī viņiem ir vienalga.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tuvākajā laikā tiks veikti ārkārtas ūdens analīžu mērījumi un pēc rezultātu saņemšanas sabiedrība tiks informēta par piesārņojuma līmeni un iespējām peldēties. Kā norāda dome, pēdējo reizi ūdens kvalitātes mērījumi Vecāķu peldvietā tika veikti pagājušajā nedēļā, kas apliecināja, ka ūdens kvalitāte bija laba.

Zilaļģēm atmirstot, ūdenī var tikt izdalīti toksīni, kas peldētājiem var radīt dažādas ādas un gļotādu alerģiskās reakcijas un iekaisumu. Cilvēku saindēšanās ar zilaļģēm notiek ļoti reti. Ja tomēr notikusi saskare ar zilaļģēm, nekavējoties jānomazgājas tīrā ūdenī, var lietot aktivēto ogli, smagas saindēšanās gadījumā jāsazinās ar mediķiem.

Tāpat nedrīkst pieļaut, ka mājdzīvnieki dzer ūdeni, kuros masveidā savairojušās zilaļģes – dzīvnieki ar ūdenī esošajiem toksīniem var saindēties un pat aiziet bojā.

“Ūdens ziedēšana”, kuras laikā savairojušās aļģes ir pārsvarā nekaitīgas, Latvijas upēs, ezeros, ūdenskrātuvēs un Rīgas jūras līcī tiek novērota katru gadu.

Šogad Vecāķu pludmale pirmo reizi tika atzīta par Zilā karoga pludmali.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl