Komentāri

Melnā PR jomā Latvija pietuvojusies ASV līmenim un nav skaidrs, kā pēc šādiem nomelnojumiem politiķi varēs sadarboties nākotnē, intervijā raidījumā “900 sekundes” atzina žurnālists Māris Zanders.

Pirms 12. Saeimas vēlēšanām Latvijā sevišķi spilgti izpaudās tā dēvētais melnais PR, politiskajiem sāncenšiem nomelnojot citam citu.

“Tas, ko mēs pieredzējām [Saeimas priekšvēlēšanu aģitācija – red.], ASV ir normāli, tur ne vien tas ir noticis. Taču mūsu mentalitātei ir pāršauts pār strīpu,” sacīja M. Zanders, komentējot melnā PR apjomu. “Piemēram, amerikāņi noskurinās un saprot, ka tā ir politiskā cīņa, taču Latvijā nevajadzētu tā darīt, ņemot vērā, cik mūsu ir maz,” sacīja žurnālists.

Viņš norādīja –  lai nākotnē pēc melnā PR, ko politiskie sāncenši veltījuši cits citam, viņi vēl spētu strādāt kopā, ir jābūt “vai briesmīgiem liekuļiem, vai ļoti biezai ādai”.

”To var atļauties lielas valstis, lielas nācijas. Taču šeit [Latvijā – red.] mums ir jādzīvo kopā. Es īsti nesaprotu, kā pēc tam šie cilvēki sadarbojas, jo aptuveni ir skaidrs, kurš ko ir izpildījis, ”

Savukārt “Neatkarīgās Rīta Avīzes” redaktore Anita Daukšte pauda viedokli, ka Latvijas gadījumā melnais PR tiem cilvēkiem, pret kuriem tas vērsts, var “nostrādāt” par labu. Proti, “latvieši ir tāda žēlīga tauta”, kura varētu izrādīt melnā PR skartajiem politiķiem zināmu empātiju, sacīja A. Daukšte.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl