Komentāri
Ints Ulmanis: Palielināta interese par uzturēšanas atļaujām rada drošības draudus
Foto: LETA

Termiņuzturēšanās atļauju pieprasījuma pieaugums no Krievijas pilsoņiem rada apdraudējuma risku, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē atzina Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis.

No drošības iestāžu viedokļa izvērtējams aspekts ir tas, ka aug tieši Krievijas pilsoņu skaits. Individuāli viņi apdraudējumu valsts drošībai nerada, tomēr, ņemot vērā Krievijas retoriku, ka tā ir gatava aizstāvēt savus pilsoņus arī citās jebkādos apstākļos, tas rada apdraudējuma risku, sacīja I. Ulmanis.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pēdējo divu gadu laikā bijuši tikai seši gadījumi, kad Drošības policija atteikusi uzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem. Negatīva lēmuma iemesli bijuši personu saistība ar organizēto noziedzību, korupciju, kā arī krāpnieciskām darbībām. Bijis arī viens gadījums, kad pēc uzturēšanās atļaujas izsniegšanas kādam ārzemniekam viņš iekļauts valstij nevēlamo personu sarakstā.

Kopumā četros gados investīciju programmā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde saņēmusi 12,4 tūkstošus termiņuzturēšanās atļauju pieprasījumus. Atļaujas piešķirtas gandrīz 95% gadījumu.

Termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā kopumā pieprasījuši pilsoņi no 41 valsts, visvairāk no Krievijas un Ķīnas.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl