Dombrovskis: EK prezidenta izvēlē ņemti vērā EP vēlēšanu rezultāti

Komentāri
Dombrovskis: EK prezidenta izvēlē ņemti vērā EP vēlēšanu rezultāti
Foto: LETA

Pirmo reizi Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata izvēlē tiek ņemti vērā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti. Tas ir solis uz priekšu, lai padarītu Eiropas Savienības institūciju darbu demokrātiskāku un caurskatāmāku, Žana Kloda Junkera ievēlēšanu Eiropas Komisijas prezidenta amatā komentē bijušais Latvijas premjerministrs, tagadējais EP deputāts Valdis Dombrovskis.

“Apsveicu Junkera kungu ar pozitīvo balsojuma rezultātu. Junkera izvirzīšana šajā augstajā amatā ir liels Eiropas Tautas partijas grupas panākums. Tomēr būtiskākais ir tas, ka Junkeram ir skaidrs redzējums par nepieciešamajām reformām Eiropas Savienībā. Uzskatu, ka izvirzītās prioritātes ES konkurētspējas stiprināšanai, izaugsmei un jaunu darbavietu radīšanai ļaus risināt Eiropai būtiskākos jautājumus,” tā Dombrovskis.

Jau ziņojām, ka vakar, 15. jūlijā, par Eiropas Komisijas prezidentu Eiropas Parlamenta deputāti šodien ievēlēja bijušo Luksemburgas premjerministru un Eiropas Tautas partijas izvirzīto kandidātu Žanu Klodu Junkeru.

Pašreizējā EK sastāva pilnvaras beidzas šā gada 31.oktobrī. Līdz tam Junkeram ir jāsadala Eiropas komisāru atbildības jomas starp dalībvalstu izvirzītajiem kandidātiem un jāgūst EP atbalsts piedāvātajam EK sastāvam.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl