2 komentāri

”Bioloģiskā pārtika patiesībā nav daudz dārgāka. Dārgāka ir izplatīšanas ķēde, jo jānodrošina neatkarīga izsekojamība tieši bioloģiskajiem produktiem,” skaidro Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes loceklis Jānis Garančs. 

Tas nozīmē, ka visa pārtikas plūsmas ķēde, sākot no lauksaimnieka, caur pārstrādes uzņēmumu, noliktavām līdz lielveikalam, nepārtraukti ir jāuzrauga, lai nesajauktos ar konvencionālajiem produktiem.

Garančs skaidro, ka Starptautiskajai Bioloģiskajai asociācijai, kas ir jumta organizācija visām Eiropas valstu bioloģiskajām biedrībām, ir nosprausts mērķis, ka līdz 2030. gadam vairāk nekā puse pārtikas Eiropā būs bioloģisko lauksaimniecību.

Plānots, ka speciāli vairs nebūs jāmarķē bioloģiskie produkti, bet gan otrādi – pamatpārtika būs bioloģiska, un īpaši būs jāmarķē konvencionālie produkti.

TOP komentāri

  • Ivars
    0 0 0

    Ivars

    Jā un galvenais ,ka par to uzraudzīšanu maksā vairāk,nekā par izaudzēšanu.Labi būt tādam izsekotājam.
  • Raimonds Cellers
    0 0 0

    Raimonds Cellers

    SAKIET, LATVIJĀ IR KĀDA NOSACĪTI BIOLOĢISKĀ SAIMNIECĪBA,BET BLAKUS DAŽUS HEKTĀRUS PROSTS ZEMŅIKS KURŠ GĀŽ SAVĀ ZEMĒ LAI LABĀK AUG,TAD SAĶIET KĀDA VAR BŪT BIOLOĢISKA PRODUKCIJA?

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl