1 komentārs

Īsi pirms ražas novākšanas daļa Latvijas labības lauku tiek migloti ar glifosātu saturošiem līdzekļiem, no kuriem zināmākais ir Raundaps. Nezāles inde graudā šajā brīdī iekļūt nevarot.

Glifostātu var lietot tikai šādam te nokaltētam kultūraugam, un tas neko nevar nodarīt, nevar arī sabojāt produkciju.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lauksaimnieki par mītu sauc teikto, ka zemnieki ar Raundapa palīdzību taupa uz graudu kaltēšanu. Kaltēšana ar ķīmiju ir dārga un samazina ražu. Turklāt, ja uzlīst, graudi atkal ir slapji, bet dārgās ķīmijas efekts – zudis.

Lauksaimnieki glifosātu miglošanai izmantojot tikai akūtas nepieciešamības gadījumā, un bažu par tā kaitīgumu neesot, saka Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Mēs uzticamies zinātniekiem un laboratorijām, kas veic jebkurai darbīgai vielai šādas pārbaudes pasākumus un ciklus, tāpēc mums nav nekādu bažu, jo neviens jau nepieļaus, teiksim, kaut kādu vielu nonākšanu apritē, ja tā būs bīstama veselībai.

Glifosātu saturošie līdzekļi, kuri paredzēti nezāļu iznīcināšanai, nopērkami lielākajās tirdzniecības vietās. Glifosāta lietošanu kontrolē Valsts augu aizsardzības dienests. Vielu aizliegts lietot pirms grauda nogatavošanās, jo tad tā var būt kaitīga. Pērn veiktas simts pārbaudes, un to skaits ik gadu pieaug, apliecina Valsts augu aizsardzības dienesta pārstāvis.

TOP komentāri

  • Gaspari
    +1 +1 0

    Gaspari

    Nevienamšim zemniekam neinteresē vai tas kādam kaitēs...pašam jau nebūs jāēd...varbūt,galvenais jau ir EUR

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl