2 komentāri

Gada beigās darbu Latvijā beidz līdzšinējais Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs. Savas karjeras laikā viņš bijis klāt gan Latvijas-Krievijas attiecību augstākajā, gan zemākajā punktā.

Par vēstnieku Latvijā bijušais Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs tika iecelts 2008. gadā. Gadu vēlāk notika prezidenta Valda Zatlera vizīte Krievijā, kuras organizēšanu vēstnieks tagad sauc par savas karjeras lielāko sasniegumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Taču tad nebija ne Krievijas īstenotās Krimas okupācijas, ne Kremļa finansētās karadarbības Austrumukrainā, ne uz šo visu sekojošo daudzu pasaules valstu sankciju pret Krieviju, kuras ilgst joprojām. Krievijas vēstnieks uzskata, ka starpvalstu attiecības varēja būt arī vēl sliktākas.

Aleksandrs Vešņakovs, Krievijas vēstnieks Latvijā

Dzirksteļoja tik spēcīgi, ka bijām uz attiecību sabrukuma robežas. Latvija apsvēra atsaukt vēstnieku no Krievijas. 2014. gada martā. Es toreiz ministram Rinkēvičam jautāju – jūs tiešām to vēlaties, vēl vairāk saasināt attiecības? Viņš teica – nē, mums to nevajag.

Vešņakova pēctecis – Krievijas prezidentam pietuvinātais Jevgēņijs Lukjanovs – Rīgā ieradīsies janvāra vidū.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl