Komentāri

Lauksaimnieki atgūst interesi sēt un audzēt auzas. Ik gadu to apjoms palielinās par aptuveni trešdaļu.

Skaidrojumi uzreiz ir vairāki. Vietējie pārstrādes uzņēmumi lauksaimniekiem piedāvā garantētu noietu. Otrkārt, šādas vēsas vasaras auzām patīk. Treškārt, auzas var izmantot starpkultūru gados, kad zemei no labības jāatpūšas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viens no zemniekiem, kas pēdējos gados auzu platības palielinājis līdz 50 hektāriem, ir Gundars Liepa. Viņš uzskata, ka šo kultūraugu vajadzētu iekļaut arī tā sauktajā zaļināšanas programmā, kur šobrīd augsnes atpūtināšanai jāizmanto pupas un zirņi.

Lielākās auzu platības šobrīd ir nevis Zemgalē, bet Vidzemē un Latgalē. Taču pēc dažiem gadiem šī attiecība var mainīties.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl