Komentāri

Sekojot Rīgas un vēl vairāku pašvaldību piemēram, divu gadu laikā pilsētnieku kartes plānots ieviest visās Latvijas pašvaldībās. Cīņa par šā biznesa iegūšanu gan jau izsaukusi pirmās domstarpības. Bažas par projekta ieviešanas godīgumu paudis E-talona ieviesējs galvaspilsētā, uzņēmums Rīgas karte.

Pašvaldību kompensācijas, tostarp atlaides sabiedriskajā transportā, no 2017. gada visā Latvijā iedzīvotājiem plānots nodrošināt elektroniski, ar īpašu e-karšu sistēmu, līdzīgi kā šobrīd Rīgā un vairākās citā pilsētās. Šobrīd šīs sistēmas piedāvā 2 uzņēmumi ar radikāli atšķirīgām un savstarpēji nesavietojamām tehnoloģijām, tāpēc cīņā par visas Latvijas e-karšu sistēmas izveidi neiztrūkst savstarpēji pārmetumi.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Rīgas kartes uzsver, ka Jelgavas sistēmas ieviesējs ir premjeres Laimdotas Straujumas padomnieks  Normunds Bergs, tāpēc pauž bažas par viņam piederošā uzņēmuma lobēšanu.

Bergs šos apgalvojumus gan noraida.

Pēc Berga teiktā, svarīgākais ir saprast atšķirību starp abiem karšu veidiem. Rīga piedāvā priekšapmaksas karti, savukārt viņa uzņēmums sadarbībā ar SEB banku izstrādājis karti, kas pēc būtības ir kredītkarte. Šo variantu par labāku atzīst arī pašvaldību savienība.

Par to, kādu e-kartes risinājuma sistēmu ieviest Latvijas pašvaldībās, valdība lems pēc divām nedēļām.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl