Uz “Leļļu teātra” skatuves būs izrādes pieaugušajiem! Pirmā no tām “Kazanova”

Komentāri
Uz “Leļļu teātra” skatuves būs izrādes pieaugušajiem! Pirmā no tām “Kazanova”
Foto: Ilze Vēbere

Latvijas Leļļu teātris (LLT) šodien prezentēja savus nākotnes plānus. Teātris ir paredzējis veidot izrādes arī pieaugušajiem.

Šī bija pirmā preses konference, kuru rīkoja jaunais teātra galvenais režisors Ģirts Šolis. Viņš iepriekš darbojies radošajā apvienībā “UMKA” un ir zināms kā alternatīvā leļļu teātra meistars. Latvijas Leļļu teātris ir secinājis, ka ir nepieciešams radīt jaunu repertuāra sadaļu, kas paredzēta pieaugušo auditorijai.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pēc gandrīz 10 gadu pārtraukuma ar Andra Kalnozola iestudējumu ”Kazanova” Leļļu teātrī atgriezīsies izrādes pieaugušajiem, ko 2017. un 2018. gadā turpinās vēl citi iestudējumi.

Teātra uzdevums esot godīgi pastāstīt par šo moderno eiropieti. Džakomo Kazanova dzīvojis 18. gs, bijis abats Venēcijā, jurists Neapolē, loterijas direktors Parīzē, cietumnieks, trimdinieks, spiegs, fantasts, mūziķis, aktieris, mistiķis, literāts un galu galā cilvēks ar atvērtu sirdi un dvēseli, kurā bija vieta visam un visiem. Kazanova nepazina robežas – ne ģeogrāfiskās, ne garīgās.

Par izrādes moto radošā komanda izvēlējusies paša Kazanovas teiktos vārdus: “Es paziņoju savam skatītājam, ka liktenis mani ir pamatoti sodījis par visu to labo un ļauno, ko esmu savas dzīves laikā paveicis, tāpēc man ir tiesības sevi uzskatīt par brīvu cilvēku. Visu mūžu esmu bijis savu jūtu vergs, izjutu baudu, nepārtraukti dzīvojot nepareizi, un mans vienīgais mierinājums bija tas, ka es godīgi atzinu savas vājības un grēkus. Es pat smejos par tiem, un, ja vien Jūs esat labsirdīgs, es aicinu Jūs smieties kopā ar mani.”

Foto

Plašāk TV3 Ziņās plkst. 19.00!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl