Komentāri

Krievijas propagandas ietekmē radinieki Mariupolē savus Rietumukrainas radiniekus dēvēja par ”benderoviešiem” un ”fašistiem”. Krievijas militāristiem iebrūkot Ukrainā, cilvēki sākuši atspirgt no Krievijas meliem, taču tagad jau ir par vēlu, stāsta ukrainiete Natālija, kas, bēgot no kara, pārcēlusies uz dzīvi Latvijā.

Natālija nāk no Kijevas, un pārcēlusies uz dzīvi Latvijā pie saviem radiniekiem. Viņas dēls sāk skolas gaitas Rīgas Ukraiņu vidusskolas 8. klasē.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Natālija, nesen pārvākusies uz dzīvi Latvijā:

Diemžēl tie radinieki, kas ir Mariupolē, tikai tagad sāk pārdomāt notiekošo. Sākumā viņi orientējās uz Krievijas televīziju un ticēja visiem šiem ”avatariem”. Es nevarēju runāt ar saviem radiniekiem, viņi mūs sauca par ”banderoviešiem” un fašistiem.

Natālija stāsta, ka radi viņai ir gan Mariupolē, gan Zaporižijā – pilsētās Ukrainas dienvidaustrumos.

”Ukrainas austrumos Krievijas televīzija teica, ka mēs [rietumukraiņi – red.] esam tādi, saprotiet, nacionālisti vai fašisti. Ja mīl Krieviju, tātad ir patrioti, ja mīl Ukrainu – fašisti. Tagad cilvēki [Austrumukrainā – red.] sāk atspirgt, bet jau ir par vēlu,” stāsta ukrainiete.

TV3 žurnālista Jāņa Zariņa interviju ar Natāliju skatieties pievienotajā video!

Plašāk par ukraiņiem Latvijā skatieties 1. septembra TV3 Ziņu izlaidumā!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl