Ukrainā “par krievu pasauli” karo kaujinieks no Ludzas

Komentāri

Par to, ka karotājiem Ukrainas austrumos pievienojušies arī Latvijas iedzīvotāji pavasarī izteicās paši prokrieviskie kaujinieki. Informācija par to ir arī Latvijas Drošības policijas rīcībā. 

Internetā parādījies video, kurā vīrietis apgalvo, ka ir no Ludzas un par Krievijas pasaules redzējumu gatavs atdot dzīvību.

“Esmu no Latvijas, no Ludzas. Šeit esmu atbraucis, lai aizstāvētu krievu pasauli. Ja Ukrainas pašsaizsardzības spēkus uzveiks, Latvijā sāksies pamatīga kņada, ka krievu pasaule ir zaudējusi. Sāks mūs aiztikt. Es drīzāk miršu, nekā ļaušu tam notikt,” izteicies kaujinieks.

Fakts, ka Latvijā mīt valstij neuzticīgi cilvēki un ir gatavi cīnīties par Krievijas impērijas ideju, bažīgus dara ekspertus. Latvijas Universitātes profesors Leons Taivāns uzskata, ka Krievijas vēsture pierāda, ka Krievija ir ļoti tuva, tuvo austrumu Islāma civilizācijai.

Krievijas pasaules redzējumu atbalstošo Latvijas iedzīvotāju aktivitātes pie noteiktiem apstākļiem var radīt draudus valsts drošībai. “Latvijas iekšienē ir milzīga masa ar cilvēkiem, kas pieder pie civilizācijas. Pie mazākās nestabilitātes šeit var izvērsties pilsoņu karš,” brīdina Taivāns.

Pēdējo gadu tendences liecina, ka nelatviešu vidū attieksme pret Latviju uzlabojas. Aizvien vairāk cilvēku aptaujās norāda, ka lepojas ar to, ka dzīvo Latvijā.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl