Komentāri

Pamatīgu satiksmes haosu šis rudens atnesis Ķemeru pilsētā. Par Eiropas naudu sāktā ūdens un kanalizācijas sistēmas rekonstrukcija sakaitinājusi daudzus iedzīvotājus. Uzraktas ielas, izbraukātas grāvmales, nesaprotami salikti braukšanas ierobežojumi.

Pašvaldība tikmēr skaidro, ka projekts tikko sākts, un ar neērtībām iedzīvotājiem jārēķinās vēl gadu.

Par notiekošo Ķemeros TV3 ziņām sūdzējās kāda pilsētniece, kas vēlējās palikt anonīma. Viņa uzskata, ka Ķemeros, kas atrodas uz purva, vairāk nekā metru dziļu grāvju rakšana ir kaitniecība gan ielām, gan tām blakus augošajiem kokiem.

Arī privātmāju rajonā sastaptie iedzīvotāji par vērienīgajiem remontiem nav sajūsmā. Runa gan nav par projektu kā tādu, bet veidu, kā tas tiek īstenots.

Par ūdens un kanalizācijas sistēmas rekonstrukcijas projektu atbildīgais uzņēmums Jūrmalas Ūdens par iedzīvotāju pārmetumiem gan pauž izbrīnu. Gadiem ilgi cilvēki pašvaldībai lūguši privātmājas pieslēgt centrālajai kanalizācijas un ūdens sistēmai. Eiropas savienības projekts beidzot ļauj to izdarīt.

Savukārt, par būvniecības laikā sabojātajām ielām uztraukumam neesot pamata – tās visas tikšot savestas ideālā kārtībā. 

Ar situācijām, kad iedzīvotāji pauž neapmierinātību ar infrastruktūras rekonstrukciju laikā sabojātām ielām  saskaras arī citas pašvaldības. Tiesa gan visi pārmetumi aizmirstas pēc projektu realizācijas.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl