Komentāri
Twitter lietotāji bauda vētru! Uzņem ”selfijus” un dalās iespaidos
FOTO: LETA

Sestdien, 5. decembrī, Latvijā saglabājas vējains laiks, Kurzemē vēja ātrums brāzmās sasniedz 20 metrus sekundē. Kurzemnieki steidz izbaudīt vējaino laiku un iemūžina vētrā trakojošo jūru.

Jau vēstījām, ka sestdienas vakarā no jauna sāks pastiprināties vējš, pastāv varbūtība, ka svētdien vakarā un naktī uz pirmdienu teritorijas lielākajā daļā dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 25-30 m/s.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Brāzmaini vēji gaidāmi arī vēl nākamās darba nedēļas gaitā, tomēr visdrīzāk tie vairs nebūs tik stipri kā brīvdienās un pašā darba nedēļas sākumā.Stiprie vēji uz Latviju nesīs arī bagātīgu nokrišņu mākoņus.

Starp nokrišņu zonām gan pa laikam debesis arī skaidrosies un uzspīdēs saule (kā tas ir arī šodien).Tomēr jāsaka, ka pamatā līs, vien īslaicīgi valsts austrumu daļā varētu tikt novērots arī slapjš sniegs, jo gaisa temperatūra būs augsta – nedaudz piesals tikai atsevišķās naktīs (uz ceļiem atsevišķos posmos apledojuma veidošanās gan iespējama pat tad, kad gaisa temperatūra ir virs nulles), kad debesis starp nokrišņu zonām skaidrosies, pamatā gaisa temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem, atsevišķās dienās sasniedzot pat +8/+10 grādus, kas ir ļoti tuvu tam, lai tiktu uzstādīti atkal jauni siltuma rekordi.

Laika ziņas

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl