Komentāri

Kā allaž, februāra vidū visā Latvijā norisinās Ēnu diena. Šodien vairāki tūkstoši skolēnu ielūkojas visdažādāko profesiju darba specifikā, visas dienas garumā sekojot viņiem pa pēdām. Jauniešiem bija iespēja pieteikties kā valsts un pašvaldību iestādēs, tā arī privātuzņēmumos. Ēnu dienas mērķis  ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot jauniešiem jau laikus plānot savu karjeru.

Šodien TV3 Ziņu korespondente Monta Jakovela ar savām “ēnām” ielūkojās, kā Ēnu diena norit dažādus pieprasītu profesiju pārstāvjiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viskuplākais “ēnotāju” pulciņš šodien bija Nacionālā teātra aktierim Aināram Ančevskim.

Tā kā šodien aktierim bija brīva diena no mēģinājumiem, tad skolēni tika vadāti pa daudzajām teātra telpām un cehiem. Protams, bija iespēja arī pašiem uziet uz lielās skatuves.

Skolēniem īpaši interesanti bija redzēt aktieru ģērbtuves un grimētavas un uzzināt – ka tajās ir arī pat divstāvu gultas, kurās starp mēģinājumiem un izrādēm var nosnausties. Ančevskis ir viens no retajiem aktieriem, kas pirms izrādēm grimē sevi pats.

Ja Ančevskim pašam būt bijusi iespēja savulaik “ēnot”, viņš dotos uz Kleistiem pie zirgkopjiem. Tas ir aktiera nepiepildītais sapnis. Aktieris no savām “ēnām” neslēpa arī šīs profesijas garoziņu, ko prožektoru starmešos neredz.

Par spīti dzirdētajam, ka aktiera darbs nebūt nav tik rožains, “ēnas” savas domas nemainīja.

Savukārt Paula un Undīne šodien “ēnoja” pārtikas tehnologa darbu restorānā ”Tex Mex”. Kopīgi ar šefpavāru tika izstrādāta recepte picai un tā arī gatavota.

Kā noskaidroja TV3 Ziņu “ēnas” Līna un Luīze, abas meitenes vēlas karjeru saistīt ar darbu restorānā kā pārtikas tehnoloģes.

Ēnu dienā šodien piedalījās gandrīz 8 000 skolēnu, visbiežāk jaunieši gribējuši “ēnot” ārstus, programmētājus un radio diktorus.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl