Komentāri

Gan svētku rīkotāji, gan ēdinātāji noliedz, ka pie bērnu sliktās pašsajūtas būtu vainojams viņiem dotais ēdiens. Daudzi bērni svētkos sūdzējušies par sāpēm vēderā un sliktu dūšu. Taču mediķi pārliecinājušies, ka gremošanas trakta traucējumus nav izraisījis skolās dotais ēdiens.

Problēmas nav bijušas ar ēdināšanu, bet ar bērnu izpratni par veselīgu pārtiku. Speciālisti tomēr norāda, – neraugoties uz dalībnieku dažādajiem ēšanas paradumiem, atšķirīgajām garšas izjūtām, galvenais ir tas, ka šogad svētkos nav notikusi saindēšanās ar pārtiku, kā tas ir bijis citus gadus.

Svētku rīkotāji norāda, – dalībniekiem tikušas nodrošinātas regulāras un pilnvērtīgas ēdienreizes. Turklāt visus baroja vienādi pēc vienotas ēdienkartes. Nav tā, ka kādu labāk, kādu sliktāk.

Arī ēdinātāji piefiksējuši neizēstos šķīvjus, bet ne tāpēc, ka ēdiens būtu bijis negaršīgs.

Tomēr ne jau visu var norakstīt uz pašu bērnu un vecāku atbildību. Ēdinātāji tomēr vērš uzmanību uz garo mēģinājumu procesu.

 

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl