Komentāri
Svešumā dzīvojoša latviete dzimteni cenšas rast dabā, smaržās un garšās
FOTO: LETA

Ārvalstīs šobrīd dzīvo aptuveni trešdaļa Latvijas valstspiederigo. Portāls Skaties.lv, tuvojoties valsts svētkiem, centās noskaidrot, ko Latvija nozīmē svešumā dzīvojošajiem tautiešiem. 

”Latvija tās ir mājas, zinu, ka tur vienmēr esmu gaidīta, tur ir ģimene un draugi,” pauž Džērsijā dzīvojošā latviete Agneta.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Taujāta, vai esi savas valsts patriote, Agneta stāsta, ka galējs patriotisms ne pie kā laba nenoved.

”Bet, jā, mīlu savu valsti un raudu pie Prāta Vētras – Mana Dziesma. Mums ir ļoti skaista un bagāta kultūra ar ko noteikti lepojos. Vēlētos lai vairāk cilvēku izpaustu savu patriotismu caur mīlestību un labestību. Varbūt Dziesmu Svētkus jārīko katru gadu, tad tauta paliek mīļāka,” stāsta meitene.

Sevi, kā Latvijas patriotu Agneta parāda, baudot Latvijas kultūru un dabu, atbalstot pašmāju mūziķus un sportistus.

Latvijas valsts svētkus, piemēram, Lāčplēša dienu vai Latvijas Republikas proklamēšanas diena, Agneta nav svinējusi arī šeit esot, tomēr atzīst, ka kopā sanākšana un svecīšu aizdegšana ir kaut kas simbolisks.

”Prom esot ir grūtāk, nav tās vienotības un kopā būšanas. Latviju cenšos atrast dabā, smaržās un garšās,” stāsta latviete.

Ko Latvija nozīmē Amerikas latviešiem, lasi šeit!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl