Komentāri
Straujuma iecerējusi rīt nosaukt “Citadeles” pārdošanas cenu
FOTO: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) iecerējusi rīt, 30.septembrī, nosaukt “Citadeles” pārdošanas cenu. Viņa gan atzīst, ka juristi teiktu, ka visi pārdošanas nosacījumi ir grozāmi, kamēr nav parakstīts pārdošanas līgums.

No Straujumas teiktā bija noprotams, ka “Citadeles” pārdošanas cenu paredzēts atklāt saistībā ar vēlēšanu tuvošanos, jo sabiedrība grib uzzināt attiecīgo summu.

Valdība 30.septembra sēdē skatīs līguma juridisko nosacījumu saskaņošanas progresu. Pašlaik neesot iespējams vēl veikt līguma parakstīšanu, jo valdība nevarēs atbalstīt investoru trīs izvirzītos nosacījumus, kas valstij ir nepieņemami. Viņa norādīja, ka viedokļu saskaņošana varētu noslēgties oktobrī.

Latvijas valdība akceptējusi ASV fonda “Ripplewood Holdings” izteikto bankas “Citadele” iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka “Ripplewood Holdings” iegādāsies 25% bankas akciju, 50% iegūs patlaban publiski oficiāli nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās ERAB.

Viens no ASV investoriem, kas plāno iegādāties bankas “Citadele” akcijas, ir bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers. Starp investoriem ir vēl virkne finanšu nozarē pazīstamu uzņēmēju.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas “Citadele” akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder ERAB.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl