Skola nāk!: Garšīgas un veselīgas putras recepte

Komentāri

Lai brokastu putru pagatavotu ne vien veselīgu, bet arī garšīgu, tajā pašā laikā neizmantojot treknus produktus bez īpašas uzturvērtības, jāievēro vien daži nosacījumi, ”LNT Brokastīm” stāsta garšu eksperte Signe Meirāne.

Brokastīs putra pamatīgi piepilda vēderu, turklāt tajā ir daudz uzturvielu un, to ēdot, ilgāku laiku saglabājas sāta sajūta, stāsta S. Meirāne.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lai putra būtu garšīga, nemaz nav nepieciešams tai klāt likt cukuru, treknu pienu vai ievārījumu. ”Tās ir liekas, nevajadzīgas kalorijas, bet uzturvērtība – nekāda,” norāda garšu eksperte.

Vislabāk putru gatavot uz ūdens bāzes, bet, kad gribas kaut ko īpašu, to var gatavot arī, par pamatu ņemot lazdu riekstu pienu. Saldenumam cukura vietā klāt labāk likt dateles, tāpat sezonas laikā klāt var pievienot arī kādu bumbieru vai ābolu. Kad putra gatava, tad klāt var pielikt kādu dabīgu sīrupu.

Lasi vēl