Skaties, kā tagad izskatās Ziemeļvidzemes vecie dzelzceļi, kuri pārtaps par velobraucēju takām!

3 komentāri
Skaties, kā tagad izskatās Ziemeļvidzemes vecie dzelzceļi, kuri pārtaps par velobraucēju takām!
Foto: Jānis Zariņš

Ziemeļvidzemes pamestās dzelzceļa līnijas pārtaps par velotūrisma un pārgājienu takām. Projektā, kas tiks realizēts kopā ar Igauniju, atpūtnieku vajadzībām tiks izveidots kopumā 750 kilometru garš maršruts.

Lai to paveiktu, ir jācērt krūmi, jāizņem vecie sliežu gulšņi un jāsaremontē pussabrukušie tilti. Visaktīvākā projekta ieviesēja šobrīd ir Limbažu pašvaldība, kas sakopusi 7 kilometrus garu bijušā dzelzceļa posmu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pagājušā gadsimta 50. gados Ziemeļvidzemē bija plašs dzelzceļa tīkls. Pirms 15 gadiem uz Limbažiem varēja aizbraukt ar vilcienu. Nu sliedes noņemtas un līnijas aizaugušas kokiem.

Aina, kas paveras šobrīd, pēc 2 gadiem būs radikāli mainījusies. Piesaistot teju 1 miljonu eiro Eiropas fondu līdzekļu kopā ar Igaunijas pašvaldībām, sākta projekta ”Green Railway” īstenošana. Tas ir projekts, kas paredz bijušo dzelzceļa infrastruktūras objektu sakārtošanu un piemērošanu tūrisma vajadzībām.

Foto

Plašāk par projektu TV3 Ziņās plkst. 19.00!

TOP komentāri

  • Pensis
    0 0 0

    Pensis

    Diendienà staigàju pa veco bànísa celu Valmieras apkàrtnē.Paskat,cik labi uzbérumi,virsmas klàjums sabojàts tik vietàm.Pàrsvarà,kur músdienu kabelu,trubu racéji plosíjusies.
  • Irēna.
  • irena
    0 0 0

    irena

    Kādreiz no Valmieras ar vilcienu varēja aizbraukt līdz Staicelei !....Sliežu sen vairs nav.Tur taču sen par sliežu naudu(par metālu)varēja uztaisīt pārgā
    jienu takas,kamēr viss nebija aizaudzis

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl