Siguldas pilsdrupās norisinās ziemas ēdienu festivāls

Pievienot komentāru
Siguldas pilsdrupās norisinās ziemas ēdienu festivāls
ZANE BITERE, LETA

Gastronomijas festivālā Siguldas pilsdrupās sestdien varēja izbaudīt ziemas garšu. Baudīt varēja vairāk nekā 80 visdažādākos īpašos ziemas ēdienus, gatavotus uz uguns.

Pasākumā piedalījās desmit Rīgas restorānu šefpavāri, meklējot ziemas sezonai raksturīgās garšas. Gardēžu baudījumam galdā tika celti grilēti nēģi, noturētas liellopa gaļas burgeri, kūpinātu burkānu zupa, mežacūkas sautējums, melnā ķiploka kēksi, briedinātas rupjmaizes deserts, pīlādžu un ābolu strūdele un citi gardumi. Gastronomiskos labumus baudīja simtiem interesentu un pie daudzām teltīm pēc ēdiena pat veidojās rindas.

Par atmosfēru un muzikālo baudījumu gādāja leģendārā grupa ”Pērkons”. Šie svētki ir pirmie, kas Siguldā aizsāka videi draudzīgo aktivitāšu kopumu šogad – festivālā tika izmantoti tikai videi draudzīgi trauki un pašvaldības iecere ir šo praksi ieviest arī visos nākamajos pasākumos.