1 komentārs

Sabiedrībai varētu atklāt iemeslus, kāpēc nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam amatpersonām, kas šo lēmumu ir pārsūdzējušas. Ar šādu ierosinājumu nācis klajā ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Pielaižu atteikuma apstrīdēšanas kārtība būs jāmaina, jo tā ir lēmusi Satversmes tiesa. Ģenerālprokurors jau nācis klajā ar ideju, ka turpmāk daļēji varētu atklāt iemeslus, kāpēc atteikta pielaides izsniegšanu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ēriks Kalnmeiers, ģenerālprokurors

Protams, tas ir pie nosacījuma, ka persona pārsūdz, un vēl publiski paziņo, ka, lūk, viņam nezināmu iemeslu dēļ nav izsniegta pielaide. Persona faktiski melo par šiem iemesliem, norādot, ka iestādes kaut kādu nezināmu iemeslu dēļ nav izsniegušas pielaidi. Es domāju, ka šādi gadījumi, kad persona pati ir bijusi negodīga, ir pārkāpusi likumu, slēpusi to un vēl saka, ka nezina, kāpēc nav izsniegta pielaide, tad tur nav ko slēpt, kāpēc tas būtu jāslēpj no sabiedrības?

Satversmes tiesa Saeimai uzdevusi mainīt pielaižu sistēmu līdz nākamā gada vasarai. Jau tagad skaidrs, ka pēdējā instance, kurā varēs pārsūdzēt lēmumu par pielaides nepiešķiršanu, turpmāk būs tiesa, nevis ģenerālprokurors, kā tas ir pašlaik.

Video: LNT Ziņu sižets

TOP komentāri

  • SO.
    0 0 0

    SO.

    Škiet, ka tā mistiskā pielaide ir spēcigs ierocis kāda spēka rokās un pie tam vērsta viena virzienā-iemesls netiek atklāts arī pašam prasitājam, tātad nav iespēju sevi attaisnot, ja nav taisniba, pie tam formulējums-ir aizdomas-neiztur kritiku.Kalnmeijers tagad sola, ka varētu atklāt publiski, tas jau izskatās pēc draudiem vai šantāžas.Un tik daudziem bij.KP funkcionāriem pielaides ir, tur nekādu aizdomu?

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl