Komentāri
Visvairāk Ziemassvētkos pērk tieši Latvijas eglītes, apliecina tirgotāji
Foto: F64

Svētku laikā arvien aktīvāk norit eglīšu tirdzniecība. Daudzi  Ziemassvētku svinētāji mūžzaļās skaistules iegādājas laikus, taču citi eglīšu iegādi atliek uz pēdējo brīdi.

Tirgotāji apgalvo, ka šogad egles palikušas nedaudz lētākas, sniega nav, tāpēc eglīti ir viegli sadabūt. Šogad cenas  svārstās no 3 līdz 35 eiro. Vislētākās ir parastās meža eglītes. Bet šķirnes koki – sudrabegle, baltā, Sibīrijas vai  Serbijas – maksā dārgāk. Pēc tirgotāju novērojumiem, “ejošākās” ir no pusotra līdz diviem metriem garas skaistules, savukārt tie, kas dzīvo privātmājās, bieži vien izvēlas eglītes podiņos.

“Cilvēku gaumes dažādas ir. Ir cilvēki kas gadiem jau pērk sudraba egles, viņi pērk tikai sudraba egles. Tāpēc ka skujas nebirst tik ātri un labu kupli izskatās,” saka eglīšu pārdevējs Mareks Klūga.

“Nezinu, kaut kā ierasts jau. Dažus gadu atpakaļ pirmā eglīte tā nopirkta. Tagad katru gadu podiņā un pēc tam izstādām,” teic pircējs Antons.

Kā ik gadu, katram ir arī atļauts pašam sev nocirst vienu eglīti valsts mežā. Taču to drīkst darīt tikai meža ceļu malās, grāvmalās, pieaugušā mežā zem lielajiem kokiem un zem elektrolīnijām. Šogad arī ir izveidota mobilā lietotne LVM meža kartes, kas tiem, kas dosies mežā meklēt eglīti, ļaus  noskaidrot atrašanās vietu un vēlamo maršrutu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl