1 komentārs
Viena alus litra iegādei pērn bija jānostrādā 26 minūtes
FOTO: LETA

Lai iegādātos vienu litru alus 2014.gadā, saņemot vidējo mēnešalgu pēc nodokļu nomaksas – 765 eiro, bija jānostrādā vidēji 26 minūtes, kas ir par 13 minūtēm mazāk nekā 2004.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Dati par alus patēriņu pērn vēl nav apzināti, bet 2013.gadā alus iegādei Latvijas iedzīvotāji tērēja vidēji 1,37 eiro uz vienu mājsaimniecības locekli mēnesī, savukārt desmit gadu laikā vidējie mēneša izdevumi alum ir palielinājušies par 0,50 eiro.

Pilsētnieki alum tērējuši vidēji 1,50 eiro, bet lauku iedzīvotāji mazāk – 1,10 eiro.

Tā kā Latvijā alus tiek darīts galvenokārt no miežiem, CSP aprēķinājusi, ka alus darītāji pērn iegādājās 24 100 tonnu vietējo alus miežu, kas ir gandrīz piecas reizes vairāk salīdzinājumā ar 2013.gadu. To ietekmēja rekordlielā miežu kopraža, kas bija gandrīz divas reizes lielāka salīdzinājumā ar 2013.gadu.

2013.gadā Latvijā bija 25 alus ražošanas uzņēmumi, kuros kopā bija nodarbināti 840 darbinieki. 17 lielākie alus darītāji realizēja 132,2 miljonus litru alus 74,9 miljonu eiro vērtībā.

TOP komentāri

  • AA
    0 0 0

    AA

    ja labs alus darītājs brūvē alu no miežiem , bet otrs sačolkā koncentrātus , tad vidēji abi ražo no miežiem, pasakini vienkārši

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl