Vidzemē jau “bļitko”

Komentāri
Vidzemē jau “bļitko”
()

Pagājušajā nedēļā Vidzemē atklāta zemledus makšķerēšanas sezona, stāsta aculiecinieki.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas izskaņā naktīs un no rīta gaisa temperatūra atsevišķās vietās Latvijā pazeminājās zem mīnus 8, mīnus 10 grādiem. Līdz ar to ūdenstilpēs veidojās ledus sega.

Atsevišķos mazos ezeriņos izveidojās pietiekami biezs ledus, ko izmantoja nadzīgākie “bļitkotāji”. Pieņemts, ka ledus cilvēka svaru spēj noturēt, ja sasniedzis vismaz piecu centimetru biezumu.

Arī makšķernieku portālos pieejamā informācija liecina, ka nedēļas nogalē zemledus makšķerēšanas sezona ir atklāta.

Piemēram, Latvijas izlases dalībnieks foreļu spiningošanā, daudzu titulu ieguvējs un viens no populārākajiem Latvijas forelistiem Igors Dzilna nedēļas nogalē ziņoja, ka ar copes kolēģi bijis uz divu ezeru ledus un guvis pieklājīgu lomu.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, tuvākajās dienās Latvijā gaidāms samērā silts laiks. Daudzviet gaisa temperatūra pārsniegs plus 10 grādus. Tas, visticamāk, nozīmē, ka plānā ledus sega uz ūdenstilpēm sairs.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl