Komentāri
Vides aizstāvji pieļauj ļaunprātīgu naftas noplūdi Grobiņas upē
Foto: LETA

Otrdien Grobiņā Ālandas upē konstatēts naftas produktu plankums, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Iespējams, degviela upē nonākusi ļaunprātīgas rīcības rezultātā.

Naftas produktu plankums konstatēts gar krasta līniju 100 metru garumā. VUGD par šo faktu ir paziņojis Valsts vides dienestam (VVD) un vietu ierobežojis ar bonām.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

23.jūnijā, VVD Liepājas reģionālās vides pārvaldes inspektori identificēja piesārņojuma izplūdes vietu – Grobiņas novada uzņēmuma SIA Komunāltehnika Z lietus ūdens kanalizācijas sistēmas kolektoru, informē VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Uzņēmums svētku laikā nav darbojies, iespējams, degviela lietus ūdens kolektorā nonākusi ļaunprātīgas rīcības rezultātā. Par notikušo Liepājas reģionālā vides pārvaldē sākta administratīvā lietvedība.

Veiktās pārrunas ar SIA Komunāltehnika Z īpašnieku apliecina, ka uzņēmums svētku dienās nav darbojies, līdz ar to degvielas noplūde no teritorijā esošā lietus ūdens kolektora, iespējams, radusies uzņēmumam nepiederošu personu ļaunprātīgas rīcības rezultātā. Kompleksu uzņēmumam piederošās lietusūdens kanalizācijas sistēmas pārbaudi Liepājas reģionālā vides pārvalde organizēs piektdien, 26.jūnijā.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl