64 komentāri
Ventspilī vēl no padomju laikiem saglabājusies unikāla ēdnīca Liedags
Foto: Juris Ģigulis

Ventspilī vēl kopš padomju laikiem saglabājusies autentiska ēdnīca Liedags, kuru arī mūsdienās nesmādē nedz darbaļaudis, nedz smalkāka publika un pilsētas viesi.

Liedags Medņu ielā 40 savu darbu sāka vēl padomju laikā kā netālu esošās rūpnīcas ēdnīca. Tagad tā nemaz nav transformējusies un izskatās teju tieši tāpat kā iepriekš.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kārtīga maltīte ar kartupeļiem un kotletītēm, biezu maizes riku un saldo ēdienu, gaiši zilas flīzītes tualetes istabā, padomjlaika galdiņi un krāsainas salvetītes stikla glāzītē – šādi vēl aizvien izskatās Liedagā, kur pat vairāk nekā 90% darbinieku te strādā kopš padomju laikiem.

”Liedagā kārtīgi paēst var pa trīs eiro – gan otro, gan saldo! Taču te nebrauc ieturēt maltīti tikai darbaļaudis, bet arī ļoti labi situēti cilvēki,” portālam Skaties.lv stāstīja ventspilnieks un reģionālā medija Ventas balss fotogrāfs Juris Ģigulis.

Tiesa gan, ventspilnieks nav novērojis, ka Liedags tiktu kā īpaši reklamēts Ventspils tūrisma ceļvežos, taču viņš domā, ka unikālo padomju laika ēdnīcu derētu reklamēt aktīvāk, iespējams, piesaistot arī ārvalstu tūristus.

Skaties foto!

TOP komentāri

  • ventspilniece
    +31 +31 0

    ventspilniece

    ...cik viesību galdu nav klāti!...un kādi tur pīrādziņi!!!...vasarā jūrmalas apmeklētājiem feini ieskriet paēst...un tadus katlus nemaz nopirkt tagad nevar!
  • MrMusha
    +22 +22 0

    MrMusha

    Gan kāds gruzis gadījies ēdienā, gan netīra katla osa gadījusies, gan arī ūsainā kasiere nesimpatizē... Bet kur vēl lai ārpus mājām paēd tik garšīgi un dabīgi itkā pie omas uz dziļiem laukiem ciemos atbraucis - nekur, diemžēl. Tur vismaz dabīga gaļa nevis soja, es gaidu kamēr man kotletes šķīvī sakrāmēs un fonā redzu kā ar ratiem pusgovi stumj iekšā virtuvē, pierādījums acu priekšā. Sakiet ko gribat, bet man garšo un es tur turpināšu ēst.
  • Daina Sedliņa
    +14 +14 0

    Daina Sedliņa

    Nez no kādiem traukiem tad tie cilvēki ēda, kuriem šodien ir 70+; 80+ un 90+ gadu? Tak jau no tiem pašiem bleķa un alumīnija! Es šitam terminam ,,zinātniski pierādīts,, īpaši neticu, jo tekoši tiek ,,zinātniski pierādīts,,, ka iepriekšējais pierādījums ir aplams!!!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl