1 komentārs

Valsts svētku vizuāli iespaidīgākā kulminācija Rīgā būs uguņošana krastmalā. Tā nebūs ierasta, bet gan mākslas uguņošanas sacensības, un krāsainas ugunspuķes gaisā šaus komandas no Somijas, Lielbritānijas, Meksikas un arī vietējie pirotehnikas meistari.

Svētku uguņošana solās būs varen iespaidīga, jo katra no komandām darīs visu iespējamo, lai maksimāli pārsteigtu skatītājus ar viskrāšņāko pirotehnikas izpildījumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Foto

Uz AB dambja ir ārkārtīgi daudz pirotehniskos stobrus un dažādus mehānismus, lai konkrētā sekundē un vajadzīgajā kompozīcijā tad izšautu mākslas darbus debesīs. Turklāt būtiski, ka uguņošanai jābūt sinhronizētai ar mūziku.

Foto

Pirms latvieši, briti, somi un meksikāņi rādīs, ko prot ar savu pirotehniku, sacensības sāksies ar visiem vienādiem noteikumiem. Komandām būs dots vienāds pirotehniskais materiāls un apjoms, un ar to jāspēj radīt sava improvizācija skaņdarbam “Rīga dimd”. Pēc tam jau komandas pirotehniskās ugunspuķes laidīs gaisā, fonā skanot viņu valsts ikoniskajam skaņdarbam. Kā tas viss notiks jautāšu šo uguņošanas sacensību rīkotājam Ilmāram Āboliņam.

Mūzikai pielāgots uguņošanas šovs, kurā par labāko pirotehnikas meistaru godu sacentīsies uguņotāji no Lielbritānijas, Somijas un pat Meksikas, sāksies plkst. 22.00, bet pēdējās ugunspuķes debesīs šausies plkst. 23.00.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl