Topošo pavāru skaits palielinājies četras reizes! Labas ziņas visiem gardēžiem

Komentāri

Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks, un kurš gan cits, ja ne pavārs, to spēj paveikt? Latvijā šī profesija kļūst arvien populārāka un audzēkņu skaits mācību iestādēs, kur apgūst šo specialitāti, krietni pieaug – pat četras reizes salīdzinājumā ar 2000. gadu.

Statistika liecina, ka par pavāru vēlas kļūt arvien vairāk jauniešu. Ja pirms 15 gadiem Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā pavāra profesiju apguva 200 izglītojamo, tad šobrīd viņu skaits četrkāršojies.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ekrānuzņēmumi

Inese Bedeice, RTRIT ēdienu gatavošanās skolotāja:

Zināt, kāpēc tas tā ir? Cilvēks ēdīs vienmēr. Tas ir viens. Un ne par velti Hipokrāts ir teicis, – lai uzturs ir jūsu galvenās zāles! Tas nozīmē, ka pavāram šobrīd jāspēj pagatavot gan garšīgi, gan niansēti, gan veselīgi. Un šī uztura zinātne tiek pētīta tikai pēdējo 10 gadu laikā!

Tikmēr Starptautisko pavāru dienu, 20. oktobri, plaši svin vairāk nekā 70 pasaules valstīs – šajā dienā notiek dažādi pasākumi, tiek rīkoti meistarības konkursi, kā arī eksperimentē ar jauno ēdienu gatavošanu.

Video

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl