Komentāri
Šodien gaiss uzsils līdz +30 grādiem, daudzviet sagaidāms negaiss!
(Foto: Edijs Pīlens / LETA)

Sestdien Latvijas centrālajos un austrumu novados gaiss sakarsīs līdz +27..+30 grādiem, pārspējot 19.augusta temperatūras rekordus, bet no rietumiem nāks aukstā atmosfēras fronte, brīdina sinoptiķi.

Pēcpusdienā un vakarā daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām – spēcīgs negaiss. Dažviet Vidzemē, Zemgales austrumu pusē un Latgalē negaiss atnesīs intensīvas lietusgāzes, lielas vēja brāzmas un krusu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs norāda, ka pastāv iespēja, ka atsevišķās vietās negaiss sagādās vairākus centimetrus lielus krusas graudus, vētru vai virpuļviesuli. Tomēr stihijas risks ir mazāks nekā pagājušajā nedēļā, kad pērkona negaiss radīja simtos tūkstošos eiro mērāmus zaudējumus. Sagaidāms, ka šoreiz pērkona negaiss plosīsies ar mazāku spēku un skars mazāku teritoriju.

Kurzemi jau no rīta šķērsos aukstā fronte, tādēļ šeit nav gaidāms ne karstums, ne pērkona negaiss. Gaisa temperatūra Kurzemē nepārsniegs +19..+24 grādus, debesis lielākoties segs mākoņi un daudzviet līs, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 9-14 metriem sekundē.

Pārējā valstī pirms aukstās frontes ierašanās nedaudz pastiprināsies dienvidaustrumu, tad dienvidu vējš, aiz frontes iegriezīsies rietumu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra sestdienas pievakarē būs pazeminājusies līdz +16..+20 grādiem, valsts galējos austrumos saglabāsies siltāks laiks.

Rīgā pēcpusdienā un vakarā gaidāms lietus, iespējams pērkona negaiss un stiprs lietus. Gaidāmas arī vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē; ja galvaspilsētu skars negaiss, iespējams vēl lielāks vējš un krusa. Dienas pirmajā pusē gaiss iesils līdz +28 grādiem, vakarā gaisa temperatūra noslīdēs līdz +18 grādiem.

Laika ziņas

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl