Komentāri

Ierobežojumos smēķēt privātajās automašīnās ir runa ne tikai ar privātā īpašuma tiesību pārkāpumu, kā arī tiesībām rīkoties ar savu ķermeni, tostarp arī tiesībām “sagandēt veselību” – tādas tiesības ir katram cilvēkam, norādīja tiesībsargs Juris Jansons, norādot, ka argumenti par labu smēķēšanas aizliegšanai automašīnās neiztur kritiku.

Satiksmes drošību apdraud jebkura darbība, kas novērš šofera uzmanību, tādēļ norādīšana uz to, ka tieši smēķēšana apdraud drošību, neiztur kritiku, pauda tiesībsargs.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Jau ziņots, ka Saeimā tiek skatīts likumprojekts Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likums, kas paredz, ka privātajās automašīnās pie stūres pīpēt vairs nedrīkstēs. Tāpat tiek diskutēts par to, ka ar likumu varētu aizliegt smēķēt sievietēm, kas ir stāvoklī.

Skaties Artusa Kaimiņa safilmēto videomateriālu no diskusijas par šo aizliegumu!

Veselības ministrija grib ieviest likumu, kas aizliedz smēķēt personīgajās automašīnās

Gadu pēc aizlieguma smēķēt uz dzīvojamo māju balkoniem, lodžijām un citās publiskās vietās
Veselības ministrija cīņu ar smēķēšanu plāno paplašināt un līdz nākamā gada 20. maijam aizliegt smēķēt arī personīgajās automašīnās, kā to paredz Latvijai saistoša Eiropas Savienības direktīva.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl