4 komentāri

Otrdien notika kārtējā tiesas sēde, kurā uz apsūdzēto sola sēdās latviešu jaunietis Mārtiņš Grīnbergs, kurš bija pievienojies “Islāma valsts” kaujiniekiem Sīrijā. Izmeklētāji atklājuši, ka pārbaudē ar melu detektoru jaunietis melojis. Apsūdzētais savu vainu gan joprojām neatzīst.

Nu jau pagājuši vairāk nekā trīs gadi, kopš tobrīd nepilnus 20 gadus vecais Mārtiņš Grīnbergs kopā ar kādu internetā iepazītu Somijas pilsoni devās uz kara plosīto Sīriju, lai pievienotos “Islāma valstij”.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viņu bija aizrāvusi grupējuma ideoloģija un vilinošie solījumi. Tomēr nonākot tur un redzot reāli notiekošo, viņš nolēma bēgt. Pēcāk Turcijā viņš tika arestēts un deportēts uz Latviju, kur nu tiek tiesāts par dalību noziegumos pret cilvēci. Šodien tiesā tika uzklausīti liecinieki, tostarp viņa klases audzinātāja, kas apsūdzēto kopumā raksturoja kā miermīlīgu.

Foto no tiesas sēdes

Tikmēr eksperti atklājuši, ka rudenī veiktajā pārbaudē ar melu detektoru jaunietis melojis. Advokāts par to gan gatavs strīdēties.

Vienlaikus Mārtiņa aizstāvis uzsver, ka apsūdzētais savu vainu joprojām neatzīst, tāpēc jāvērtē, vai apsūdzība vispār ir juridiski pamatota. Nākamā tiesas sēde būs 7. martā. Par dalību Sīrijas konfliktā apsūdzētajam Mārtiņam draud vismaz 10 gadu cietumā.

TOP komentāri

  • opa-opaa-opapaa
  • SO.
    +1 +1 0

    SO.

    Vai kāds ir papētījis, cik ilgi viņš bija prom, cik ilgi Turcijā, vai maz paspēja karot.Izspiest solijumu darboties var ļoti viegli, it sevišķi no puišeļa.Mums čekas maisi ir pilni ar tādiem un ne jau ar bērnu parakstītiem.Neatbalstu karotājus svešās zemēs, bet te vairāk izskatas pēc organizētas "paraugprāvas" citiem par mācību.
  • Aldis

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl