1 komentārs

Nolūkā nepieļaut strauju nekustamā īpašuma nodokļa kāpumu, uz diviem gadiem tiks apturēts īpašumu kadastrālo vērtību kāpums. To paredz izmaiņas likumā, kuras Saeima ceturtdien, 18.maijā steidzamības kārtā grasās pieņemt galīgajā lasījumā.

Turpmāko divu gadu laikā iecerēts mainīt metodiku, kā tiek aprēķinātas kadastrālās vērtības. Ar to nodarbosies Tieslietu ministrija, kam uzdots arī atrisināt situāciju, ka dažu nekustamā īpašuma darījumu dēļ kadastrālās vērtības mainās visiem apkārtējiem īpašumiem, būtiski palielinot nekustamā īpašuma nodokļa slogu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kadastrālo vērtību iesaldēšanu jau ir atbalstījusi valdība. Ministri gan noraidīja ieceri atbrīvot vienīgo mājokli no nekustamā īpašuma nodokļa. Līdzīgs lēmums par kadastrālo vērtību iesaldēšanu pieņemts jau pērn, taču ministrijas un pašvaldību intereses pārstāvošās organizācijas līdz šim nav spējušas atrast visām ieinteresētajām pusēm pieņemamu risinājumu nekustamā īpašuma nodokļa sistēmas uzlabošanai.

TOP komentāri

  • Imants
    0 0 0

    Imants

    Tas ir domāts muļķu nomierināšanai. Saceļā "vētru" un tad stāstam - nepaaugstināsim, iesaldēsim, tas nekas, ka jums plosa sirdi un tīra kabatas.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl