Komentāri

Terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām saglabājas zems. Tā paziņojusi Drošības policija, vienlaikus norādot, ka Berlīnes traģisko notikumu iespaidā strādā pastiprinātā režīmā.

Drošības policija veic terorisma draudu situācijas analīzi un sadarbojas ar ārvalstu partneru dienestiem, lai terorisma draudu pieauguma gadījumā operatīvi ieviestu papildu preventīvos pretterorisma pasākumus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Specdienestu rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par tiešiem terorisma draudiem Latvijai. Taču pilnībā izslēgt jaunu uzbrukumu iespējamību gada nogalē nevar.

Edgars Rinkēvičs, ārlietu ministrs

Pilnīgi skaidrs, ka nākamais gads ir vēlēšanu gads, gaidāmas vēlēšanas Vācijā, Nīderlandē, Francijā, un būs arī sarežģīts laiks. Es neizslēdzu, ka būs mēģinājumi graut arī Vācijas un citas sabiedrības no iekšienes. Jauni terorakti ir ļoti reāli. Arī Latvijas Ārlietu ministrija aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kuri iecerējuši pavadīt brīvdienas ārpus valsts, būt īpaši vērīgiem, apmeklējot pulcēšanās vietas un masu pasākumus, sekot līdzi norādēm, jo mēs nevaram izslēgt, ka Ziemassvētki un Jaunais gads nevar tikt izmantoti teroristu nolūkos, un var notikt jauni uzbrukumi gan Eiropā, gan ārpus tās.

Ārlietu ministrijas rīcībā nav ziņu, ka vakardienas teroraktā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

Foto

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl