Rīgas ielās četras dienas darbosies mobilais restorāns

Komentāri

Lai vēl nebijušā veidā atklātu Rīgas restorānu nedēļu, no 8. līdz 11. oktobrim dažādās vietās Rīgā piestās īpašais Restorānu nedēļas busiņš, pasniedzot bezmaksas ēdienus, ko pagatavojuši Rīgas labāko restorānu šefpavāri. Restorānu nedēļa Rīgā notiks jau sesto reizi, un tajā atkārtoti piedalīsies rekordliels restorānu skaits.

“Pirmo reizi Rīgas restorānu nedēļa tiek atklāta ar šādu īpašu elementu – mobilo restorānu. Ar tā palīdzību vēlamies informēt pēc iespējas plašāku cilvēku loku par gaidāmo Rudens Rīgas restorānu nedēļu un sniegt gan pieredzējušiem gardēžiem, gan cilvēkiem, kuri ikdienā restorānus apmeklē reti, iespēju nobaudīt īpašo šā rudens Rīgas restorānu garšu. Aicinām ikvienu piedalīties šajos gardēžu svētkos un piestāt pie mūsu busiņa, kuru noteikti atpazīsit jau no tālienes tā spilgto krāsu un atraktīvo pavāru dēļ,” stāsta Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Īpašais Restorānu nedēļas busiņš 8. oktobrī no plkst. 14.30 līdz 18.30 darbosies Rātslaukumā, un tajā savu sniegumu demonstrēs restorānu “Ambiente”, “Avalon”, “Ribs&Rock” un “Le Dome” šefpavāri.

9. oktobrī Merķeļa un Kr. Barona ielas stūrī no 14.00 līdz 18.00 būs iespēja nogaršot restorānu “Olive Oil”, “Zaļais Maksis”, “Steiku Haoss” un “Ostas skati” šefpavāru sarūpētos ēdienus.

10. oktobrī laika posmā no 14.00 līdz 18.00 Kaļķu ielas un Vaļņu ielas krustojumā apmeklētājus pārsteigs šefpavāri no restorāniem “MUUSU”, “Benjamiņš”, 3 Pavāru restorāna “Tam labam būs augt” un “Valtera restorāns”.

Savukārt 11.oktobrī no plkst. 11.00 līdz 16.00 busiņš piestās pie tirdzniecības centra “SPICE”, un tajā rosīsies restorānu “Kaļķu vārti”, “Burkāns”, “Elements”, “KID*” un “Aqua luna” šefpavāri.

“Īpašajā Restorānu nedēļas busiņā darbosies izcilākie Rīgas šefpavāri, kuri ikvienam garāmgājējam bez maksas piedāvās nobaudīt gan tradicionālus, gan pavāru īpaši radītus ēdienus no sezonālajiem Latvijas produktiem. Šie produkti ir tie, ar kuriem mēs, pavāri, lepojamies visvairāk, tādēļ Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartē uzsveram to unikalitāti. Četrās Restorānu nedēļas busiņa pieturvietās Rīgā ikkatram interesentam būs iespēja nobaudīt tādus kulinārijas meistardarbus, kā Baltijas reņģi alus mīklā, ķirbju velutē zupu, dūmotu lasi, aknu pastēti ar sīpolu marmelādi, rudens dārzeņus ķiploku – rozmarīna sautējumā, meža sēņu eklērus un dažādus citus gardumus,” stāsta Latvijas Pavāru kluba pārstāvis Māris Astičs.

Restorānu nedēļas tradīcija dzimusi Ņujorkā 1992. gadā, un tās galvenā ideja bija palīdzēt restorāniem palielināt apmeklētāju skaitu. Mūsdienās Restorānu nedēļa tiek īstenota dažādās valstīs, un katra pilsēta to veic sev raksturīgā veidā. Visiem restorāniem, kuri piedalās Restorānu nedēļā, jāpiedāvā līdzīga ēdienkarte un maltīte par īpaši draudzīgu cenu. Tai jābūt izsmalcinātai, to vēlams pasniegt kā šefpavāra īpašo piedāvājumu, lai apmeklētājiem, kuri regulāri neapmeklē restorānus, gūtais baudījums liktu atgriezties atkal un atkal. Rīgā restorānu nedēļa norisinās kopš 2013. gada. Tās unikalitāte slēpjas tajā, ka Restorānu nedēļas laikā par īpaši pievilcīgu cenu tiek piedāvātas tikai latviešu nacionālajai virtuvei raksturīgas sezonālās dabas veltes.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl