Rīga, Sigulda, Cēsis un Valmiera nākamgad kļūs par Eiropas gastronomijas reģionu. Ko tas nozīmē?

Komentāri

Rīgā, Siguldā, Cēsīs un Valmierā nākamgad ēdienam būs īpaša loma. Šis pilsētas kļuvušas par Eiropas gastronomijas reģionu. Šonedēļ tika izvēlēti trīs garšīgie oficiālie šā statusa suvenīri.

Suvenīri būs pieejami tūrisma informācijas centros, kā arī tiks izmantoti pašvaldību reprezentācijas vajadzībām Latvijā un ārzemēs. Visa nākamā gada garumā Rīgā, Siguldā, Cēsīs un Valmierā tiks organizēti ar ēdienu saistīti pasākumi, lai pievilinātu tūristus no visas pasaules.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sezonu atklās janvārī ar gastronomijas festivāliem  Rīgā un Siguldā. Gastronomiskais tūrisms pēdējos gados kļūst arvien populārāks. Kā skaidro speciālisti, Eiropas gastronomijas reģiona statuss paver Latvijai jaunas iespējas.

Skaties VIDEO un uzzini vairāk!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl