Rīga, Sigulda, Cēsis un Valmiera nākamgad kļūs par Eiropas gastronomijas reģionu. Ko tas nozīmē?

Pievienot komentāru

Rīgā, Siguldā, Cēsīs un Valmierā nākamgad ēdienam būs īpaša loma. Šis pilsētas kļuvušas par Eiropas gastronomijas reģionu. Šonedēļ tika izvēlēti trīs garšīgie oficiālie šā statusa suvenīri.

Suvenīri būs pieejami tūrisma informācijas centros, kā arī tiks izmantoti pašvaldību reprezentācijas vajadzībām Latvijā un ārzemēs. Visa nākamā gada garumā Rīgā, Siguldā, Cēsīs un Valmierā tiks organizēti ar ēdienu saistīti pasākumi, lai pievilinātu tūristus no visas pasaules.

Sezonu atklās janvārī ar gastronomijas festivāliem  Rīgā un Siguldā. Gastronomiskais tūrisms pēdējos gados kļūst arvien populārāks. Kā skaidro speciālisti, Eiropas gastronomijas reģiona statuss paver Latvijai jaunas iespējas.

Skaties VIDEO un uzzini vairāk!