Komentāri

Šajā nedēļas nogalē Nacionālās bibliotēkas pagrabs kļuvis par galda spēļu elites pulcēšanās vietu – tur notiek galda spēļu festivāls un arī Pasaules čempionāts spēlē “Sabotieris”. Čempionātā piedalās ap 50 dalībnieku no visas pasaules. Starp dūžiem arī kāda 11 gadus veca meitene no Latvijas – uzlecošā “sabotiera” zvaigzne.

“Sabotieris” ir viena no populārākajām spēlēm Baltijas valstīs jau vairākus gadus pēc kārtas. Spēlētāji kļūst par zeltračiem un sabotieriem, kuri, nezinot viens par otra identitāti, cenšas katrs izpildīt savas komandas misiju. Kamēr zeltrači cenšas uzbūvēt ceļu no starta kārts līdz mērķim – zelta gabalam, sabotieru uzdevums ir visiem iespējamiem līdzekļiem traucēt tā sasniegšanu. Čempionāta uzvarētājs balvā saņems īstu zelta stieni.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Tas ir tas socializēšanās faktors. Cilvēks ir sociāla būtne, gribas redzēt cilvēkus pretim. Ir emocijas, smiekli, es pats izbaudu spēļu vakarus gan ar draugiem, gan ģimeni,” saka pasākuma organizētājs Edgars Zaķis.

“Sabotiera” spēles Latvijas uzlecošā zvaigzne ir 11 gadus vecā Loreta. Septembrī viņa kļuva par otrā Latvija čempionāta uzvarētāju, spraigā cīņā apspēlējot visus pieaugušos. Viņa pati runāt nevar, jo spēlē, bet klāt ir kvēlākā atbalstītāja – viņas mamma: “Saistošākā ir tā aktierspēle. Tev jāmāk uzvarēt, jābūt egoistam, jādomā, kā nojaukt pēdas. Nu, tāda viltība, dzīvē arī noder!”

“Mēs aizgājām prieka pēc uzspēlēt nacionālajā čempionātā, bet mans draugs nokļuva otrajā vietā. Tagad, par laimi, esam nokļuvuši te,” stāsta spēlētāja no Ungārijas – Dorija.

“BaltiCon” ir pirmais galda spēļu festivāls Baltijā, un bez sabotiera spēlēji cīnās arī par “Katanas” un citu populāru spēļu goda pjedestālu. Blakus telpā – galda spēļu izstāde, lekcijas par galda spēļu kultūru, to radīšanu un izstrādi.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl