Komentāri
Rīgā būs skatāma izstāde ar latviešu mākslinieku refleksijām par mītu, ka Igaunijā viss ir labāk
Publicitātes foto

No piektdienas, 30. jūnija, līdz svētdienai, 16. jūlijam, Kaņepes Kultūras centrā būs skatāma izstāde “Vieta, kur viss ir labāk,” informē izstādes kuratore Gundega Evelone.

Izstāde “Vieta, kur viss ir labāk” mākslas un koncepcijas valodā apskata Latvijā populāro viedokli, ka kaimiņvalstī Igaunijā klājas daudz labāk nekā Latvijā. Gandrīz jebkurā pētījumā par vietējo situāciju ekonomikā, politikā, tautsaimniecībā, pilsoniskuma apziņā tiek salīdzinoši norādīts, ka Igaunijas Republikai ir labāki sasniegumi.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Rezultātā Latvijas iedzīvotāju apziņā Igaunija un igauņi pēdējās desmitgades laikā no anekdotēs apsmietiem lēnīgiem kaimiņiem ir kļuvusi par teju vai laimes zemi ar pilsoņiem, kuri vienmēr veic pareizo izvēli. Protams, pat ņemot vērā reālos statistikas rādījums, tomēr tas ir lielā mērā Latvijas masu mediju uzpūsts mīts, stereotips, ko ērti iesaistīt publikācijās,” norāda izstādes veidotāji.

Izstāde “Vieta, kur viss ir labāk” kritiski pārskata šo viedokli par Igauniju kā laimes zemi. Izstādes ietvaros piesaistītie mākslinieki un mākslas teorētiķi par tēmu veido jaunus darbus, tekstus, idejas, kuros apgāž vai tieši otrādi apstiprina apskatāmo pieņēmumu. Mākslinieki izmanto mītu par Igaunijas varenumu kā spoguli pašu
Latvijas iedzīvotāju neirožu un kompleksu projekcijai.

Izstādes “Vieta, kur viss ir labāk” atklāšana notiks 30. jūnijā plkst. 18.00 Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā.

Ieskats izstādē “Vieta, kur viss ir labāk”

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl