Komentāri

Salīdzinot Latvijā un Rietumeiropā iegādātu ārvalstu izcelsmes pārtikas produktu sastāvu, atklātas atšķirības.

Tā secinājis Pārtikas un veterinārais dienests, noslēdzot produktu laboratoriskās pārbaudes.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tās liecina, ka, piemēram, Beļģijā iegādātajās “Nutella” vafelēs kakao krēmā nav sūkalu pulvera, bet Latvijā iegādātajā produktā sūkalu pulveris ir pievienots.

Bet, salīdzinot šokolādes “Milka” sastāvu, atklāts, ka Latvijā iegādātajā produktā ir par pāris procentiem mazāk riekstu nekā Vācijā ražotajā šokolādē. Atšķirības konstatētas arī, piemēram, “Grabower” suflē – Latvijā iegādātais produkts ir glazēts ar kakao, kura sastāvā ir arī palmu eļļa, bet Vācijā iegādātais suflē ir glazēts ar šokolādi, kuras sastāvā ir kakao sviests un kakao masa.

PVD kopumā salīdzinājis 38 pārtikas produktus un secinājis, – lai gan atšķirības pastāv, tās nav būtiskas.

Dienests vienlaikus norāda, ka Eiropas Komisija ir liela izaicinājuma priekšā – identificēt iemeslus, kādēļ ražotāji izvēlas vienu un to pašu produktu ražot no dažādām izejvielām un lemt, vai šādu praksi izskaust.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl