Komentāri

Sezonas noslēgums tuvojas Latvijas Nacionālajā operā. Tās izskaņā pirmizrādi piedzīvos latviešu un itāliešu mākslinieku kopdarbs – komiskās operas žanra viena no visu laiku spilgtākajām virsotnēm – Gaetāno Doniceti opera “Dons Paskvāle “.

Iepriekšējo reizi šī opera uz šīs skatuves tika uzvesta tālajā 1950. gadā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Gaetāno Doniceti opera “Dons Paskvāle” ir  komiskās operas žanra meistardarbs. Tā balstīta bel canto jeb daiļdziedāšanas tradīcijās un prasa vokāli ļoti saliedētu solistu sastāvu. Šis darbs radikāli atšķirsies no visa, kas operas namā līdz šim uzvests, pateicoties itāļu režisora Džordžo Barberio Korseti rokrakstam.

Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš norāda: “Tas ir labs pavērsiens uz savādāku domāšu operas scenogrāfiskā un vizuālās rindas interpretācijā, par ko mēs esam ļoti priecīgi, jo jebkura novitāte operas režijā, attīstībā un scenogrāfijā, ir ārkārtīgi svarīga teātrim, lai virzītos uz priekšu.”

Opera stāsta par padzīvojušu, bet bagātu vecpuisi donu Paskvāli, kuru izjoko jaunā, skaistā atraitne Norīna, viņu apprecot un šķērdējot viņa naudu, līdz viņš vēlas šķirties.

Opera solās būt viegla un humora pilna, tādi bijuši arī mēģinājumi.

Pirmizrādi Dons Paskvāle piedzīvos nākamnedēļ, noslēdzot šo operas sezonu.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl