Komentāri

Šobrīd lielākoties visās Eiropas lielākajās pilsētās notiek dažādi būvniecības un labiekārtošanas darbi, taču Rīga iezīmējas ar to, ka šeit tie notiekot stihiski, LNT raidījumam “900 sekundes” norādīja sociālantropologs, pilsētu attīstības pētnieks Viesturs Celmiņš.

Viņš skaidro, ka ielu remontdarbu laikā nereti nav saprotams, kur pārvietoties velosipēdiem, gājējiem un ģimenēm.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Viesturs Celmiņš
Sociālantropologs, pilsētu attīstības pētnieks

Mēs labiekārtojam pilsētu, mums ir plašāki trotuāri un apzaļumoti parki, bet varbūt tas veids, kā mēs to darām nav tas apķērīgākais un plānotākais. Es domāju, ka mēs izskatāmies labi, – tajā ziņā, kas cenšamies labiekārtot pilsētu. Pašreiz nav neviena pilsēta Eiropā, kur nenotiktu lielas celtniecības. Tas par ko cilvēki pārdzīvo ir tas, ka tas notiek stihiski.

Tāpat Celmiņš min, ka nākotnes diskusiju jautājums būs Rīgas mikrorajonu attīstība, uzsverot, ka šobrīd lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju dzīvo guļamrajonos.

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl