Pavārs: Būtu lieliski, ja lielveikalos varētu nopirkt kukaiņus

1 komentārs

Pasaulē pazīstamais šefpavārs brits Hestons Blūmentāls, kurš šonedēļ viesojas Latvijā, uzskata, ka cilvēkiem vajadzētu ēst daudz vairāk kukaiņu, un viņš tikai priecātos, ja tos varētu nopirkt arī lielveikalos. Tā viņš atzina intervijā LNT raidījumam “900 sekundēm”, atbildot uz jautājumu par ēdienu nākotnē.

”Domāju, ka mums nāksies, un uzskatu, ka mums vajadzētu ēst daudz vairāk kukaiņu, jo tas ir videi draudzīgi, tas ir labs proteīna avots un jau šobrīd pasaulē uz vienu cilvēku ir 40 tonnas kukaiņu,” intervijā teica Blūmentāls.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vaicāts, vai tas varētu notikt pēc desmit gadiem, viņš teica, ka jau pēc pieciem gadiem.

”Man ir sadarbība ar vienu no lielveikalu tīkliem – ”Waitrose”, un es cenšos viņus pārliecināt. Tas būtu lieliski, ja lielveikalā izdotos iedabūt kukaiņus, un es nedomāju – skrienošus pa grīdu,” atzina pazīstamais pavārs.

Vēl viena liela tendence, kas, viņaprāt, sāksies luksusa līmeņa tirgū un, cerams, ies plašumā, ir personalizēšana – ēdiena pielāgošana katram individuāli.

”Piemēram, jums ir brīnišķīgas atmiņas par pludmalē pavadīto laiku. Jūsu atmiņas atšķirsies no manējām. Jūsējās varbūt būs smiltis, manējās – oļi, jūra var būt trakojoša vai viļņoties maigi. Tur var būt kaija, kuģu taure, tur var būt saldējuma furgons, var būt dzirdami bērnu smiekli. Visas šīs lietas veido atmiņu ainu. Un tas tiks personalizēts jums kā indivīdam,” vērtēja Blūmentāls.

Viņa vecvectēvs nācis no Latvijas, un vaicāts, vai ir dziļāk pētījis tieši latviešu virtuvi un ko izmantojis arī savos ēdienos, pavārs atminējās, ka pirms aptuveni septiņiem gadiem viņam bija raidījumu cikls ”Hestona svētki” un viens no raidījumiem bija veltīts viduslaiku svētkiem un nēģiem.

”Mēs atbraucām uz Latviju, Mārtiņš Rītiņš par mums labi parūpējās. Mēs zvejojām nēģus, un tad arī gatavojām viņa virtuvē. Es esmu pagaršojis vairākas lietas,” teica Blūmentāls.

50 gadus vecais pavārs iemantojis inovatora un smalku garšas kombināciju meklētāja slavu. Līdzās Gordonam Remzijam un Džeimijam Oliveram viņš ir viens no pazīstamākajiem britu pavāriem. Gatavošanas mākslu Blūmentāls sākotnēji iepazina pašmācības ceļā, bet pats savu restorānu atvēra 1995.gadā Lielbritānijas pilsētā Brejā, kas atrodas netālu no Londonas. Pēc četriem gadiem tas ieguva pirmo ”Michelin” zvaigzni, bet tagad ir viens no retajiem Lielbritānijā ar trīs zvaigznēm. Lai varētu ieturēt tur maltīti, rezervācija jāveic vairākus mēnešus iepriekš un jāatvēl vairāk nekā 200 mārciņas.

Blūmentālam ir vēl vairāki uzņēmumi, bet papildus ēdināšanas biznesam viņš iemantojis slavu arī kā televīzijas seja, kopš 2002. gada piedaloties dažādos raidījumos.

TOP komentāri

  • aigars
    0 0 0

    aigars

    jebkam ko sak audzeet nebrivee kuraa vinji laiskojas particibaa un uz spilveniem .. kukainji dzivnieki cuukas... vairs neizstradaajaas peec paaudzeem dabiskaas imunitaates un vinji sak parnesaat slimiibas.. ar kuraam vinji agraak nesirga . un kuram pamazam ir mazi viirusi kuri ielien kukainii vai dzivniekaa pierod un tad kjeras takal pie citiem organismiem ..... cilveekiem .. vai kautkaadi veci meeri nearsteejami un citas vecas kaites ... taa buus ar tiem ieteikumiem ... es palieku tikai pie lauku dzivniekiem.. slimo bet tomeer laiks reagjeet ir.. bet suuda kukainiem par kuriem pavaars neko nezin... ir nepratiigi pljurkšķēt

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl