Patriotu nedēļa: stāsts par aviodispečeru, uz kuru ik dienu paļaujas daudzi ceļotāji

Komentāri

Turpinot iesākto Patriotu nedēļas sižetu sēriju, šajā rītā stāsts par aviodispečeriem – cilvēkiem, uz kuriem paļaujas visi ceļotāji, kuri izmanto gaisa satiksmi.

Jānis Eglītis ir Latvijas Gaisa satiksmes aviodispečers. Viņš regulē gaisa satiksmi un nosaka secību, kādā lidmašīnas nosēdīsies Rīgas lidostā.

Sākumā Jānis izmēģināja stjuarta darbu, bet intensīvā lidināšanās kaut kā tomēr negāja pie sirds.

Ar aviodispečeriem sasveicinās visi piloti, kuri ielido Latvijas gaisa telpā, un Jānis šo pienākumu uztver par lielu atbildību.

Jautāts, vai ir gadījušies arī dusmīgi piloti, kuri prasa, kāpēc nav palaisti pa priekšu, Jānis Eglītis stāsta: “Protams, bet tāds ir mūsu darbs. Mums jādomā par visiem, nevis tikai kaut kādiem pāris atsevišķiem pilotiem.”

Aviodispečers Jānis Eglītis:

Latvija ir mana dzimtene un tēvzeme, par savu nacionalitātes saglabāšanu var teikt, ka es ietekmējos no draugiem. Es redzu, kā draugi to apliecina, kā ieliek mašīnā karogu, uzvelk šalli ar senrakstiem, es “pavilkos” trendam līdzi.

Jautāts, vai varētu teikt, ka patriotisms ar gadiem palielinās, Eglītis piekrīt. “Tas stipri atkarīgs no audzināšanas, es personīgi netiku ļoti patriotiski audzināts, bet es cenšos to ieviest savos bērnos, jo savu valsti ir jāmīl,” viņš uzskata.

Aviodispečers Jānis Eglītis:

Tā kā es pats pēc dabas esmu tāds diezgan pozitīvs cilvēks, optimistiski noskaņots, tad es varētu ieteikt arī pārējiem visiem iedzīvotājiem – biežāk uzsmaidīt viens otram un nenokārt degunu, ja dzīvē kaut kas nedaudz neiet. Nepadoties, būt optimistam, nedaudz ambīcijas un aiziet uz priekšu!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl