Komentāri

Diez vai atradīsies daudzi, kas varēs apgalvot, ka svētkus pavadījuši ēdot tikai veselīgu pārtiku, toties ar jauno gadu atkal visiem noteikti interesēs, ko un cik kalorijām bagātu mēs ēdam. Kā izrādās – Eiropas Savienības (ES) kārtējā regula ir parūpējusies, lai turpmāk to uzzināt būtu daudz vieglāk.

Ne viens vien ir pamanījis, ka līdz šim marķējumus, kuros aprakstīts pārtikas produktu sastāvs ir bijis visai grūti salasāms. Bieži vien, lai saskatītu mazos burtiņus cilvēki talkā ņēmuši pat lupu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Patērētāju dzīvi atvieglojošā Eiropas Savienības (ES) regula stājusies spēkā jau 2011. gadā. No 2014. gada 11. decembra ik viens var pieprasīt ražotājam šīs regulas izpildi.

Pirmkārt, uz marķējuma ir noteikts minimālais burtu lielums ar kādiem patērētājam jāizklāsta nepieciešamā informācija.

Tāpat obligāti ir jābūt norādītām sastāvdaļām no kurām var rasties alerģijas.

”’Tādas vielas kā kviešu lipeklis, ja produkta sastāvā ir milti, tad produkta marķējumā tas būtu jāizceļ,” stāsta PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja, Tatjana Marčenkova.

Zemesrieksti, medus, vēžveidīgie un piens – tās ir tikai dažas no pārtikas produktu sastāvdaļām, no kurām pasaulē alerģiskās reakcijas vēršas plašumā.

Diemžēl patērētāji bieži vien neapzinās cik svarīgi ir zināt pārtikas produktu sastāvdaļu, pat tad ja alerģijas izraisošā viela konkrētajā produktā ir pavisam neliela.

Marķējumiem, kas atbilst jaunajai ES regulai pilnīgi visiem pārtikas produktiem obligāti jābūt no 2015. gada 1. jūlija.

Vairāk skaties pievienotajā video!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl