Komentāri

Finansiālās problēmās nonākušā Latvijas Literatūras centra biedri apsver iespēju lemt par centra likvidāciju.

Jau ziņots, ka, pārbaudot biedrības grāmatvedības dokumentus, tajos atklājās pamatīgs haoss. Par līguma laušanu ar literatūras centru paziņojusi Kultūras ministrija un Valsts kultūrkapitāla fonds, lūdzot atmaksāt vairākus desmitus tūkstošus eiro piešķirtā finansējuma. Biedrības rīcībā šādu līdzekļu nav.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kopš atklājies, ka Latvijas Literatūras centra finansēs izveidojies pamatīgs robs, pagājušas jau teju divas nedēļas, tomēr skaidrības par to, vai nauda nepareizi iztērēta vai pazudusi, joprojām īsti nav.

Tikmēr iestādes, kas iepriekš finansējušas biedrības darbu, pieprasa līdzekļus atmaksāt. Kultūras ministrijas piemēram nu sekojis Valsts kultūrkapitāla fonds, kas pieņēmis lēmumu lauzt līgumu ar Literatūras centru un pieprasīt teju 71 tūkstoša eiro atmaksu.

Skaties foto:

Naudas atmaksas termiņš noteikts divas nedēļas. Ja tas netiks ievērots, tad tiks sākta līdzekļu piedziņa. Centra direktors Jānis Oga gan norāda, ka nozagti vai pazuduši līdzekļi nav.

Kultūras ministrija tikmēr norāda, ka Literatūras centra iesāktie projekti tiks pabeigti. Savukārt bažām par to, ka līdzīgas finansiālas problēmas varētu būt citās kultūras biedrībās, šobrīd pamata nav.

Skaties video:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl